هيات مركزی گزينش
تعداد بازدید: 221
پرتال
پرتال
تماس با ما
تماس با ما
درباره ما
درباره ما
نقشه سایت
نقشه سایت
ورود
Toggle navigation
صفحه اصلی
آشنايي با گزينش
تاریخچه
فرآیند گزینش در کشور
گزينش در ساير کشورها
گزينش از منظر آيات و روايات
گزینش از دیدگاه ائمه معصومین
قوانین و مقررات
تقويم آموزشي
خبر
Search for:
آشنايي با گزينش
>
گزينش در ساير کشورها
گزينش در ساير کشورها
فرايند گزينش در كشورهاي ديگر، مشابه فرايند آن در داخل كشور و حتي بعضا پيچيده تر نيز مي باشد. بطور كلي يك فرايند كامل گزينش مشتمل بر مراحل زير است:
1- تحليل شغل:
تجزيه و تحليل شغل بر مبناي فرهنگ، ساختار، ماموريت و اهداف سازمان: تعيين مشخصات شغل (صلاحيتها، تجربه، مهارتها، دانش، توانايي ها و شخصيت) و توصيف آن( عنوان شغل، وظايف و مسئوليتها، روابط و شرايط كاري) با هدف شناسايي معيارها و ملاكهاي لازم براي آن. بعبارت ديگرتحليل شغل جمع آوري اطلاعات در خصوص يك شغل با هدف شناسايي شرايط احراز آن است .
2- آگهي و پذيرش مقدماتي :
استفاده از ابزارهاي اطلاع رساني جهت معرفي شغل به داوطلبان و ارائه ملاكها و مصاديق صلاحيتها و شايستگي ها ؛ در اين مرحله با توجه به اينكه معيارهاي لازم بصورت شفاف بيان شده است تنها آندسته از افرادي كه خود را واجد شرايط لازم مي دانند اقدام به تماس با سازمان و يا نهاد آگهي دهنده مي نمايند.
3- مصاحبه مقدماتي:
معمولا از طريق تلفنجهت ارزيابي اوليه داوطلب صورت مي گيرد. پس از اين مرحله از داوطلب جهت تكميل فرم استخدامي بصورت حضوري يا الكترونيكي دعوت مي شود.
4- تكميل فرم استخدامي:
بصورت الكترونيكي يا كاغذ و قلمي
5- برگزاري آزمونها:
بسته به نوع شغل و يافته هاي تحليل شغلي از داوطلب آزمونهاي روانشناسي، تخصصي، تعيين علاقه، استعداد، هوش، شخصيت، صداقت، امانت داري و ... گرفته مي شود.
6- مصاحبه:
در قالب گروهي يا انفرادي و بصورت ساختار بندي شده، نيمه ساختار بندي شده و غير ساختار بندي شده صورت مي گيرد. مصاحبه يكي از عمومي ترين ابزارهاي گزينشي در جهان محسوب مي گردد.
7- تحقيق و مراجعه به معرفها و منابع:
به منظور تاييد صحت اطلاعات ارائه شده توسط داوطلب در مراحل تكميل فرم استخدامي و مصاحبه با استفاده از مراجعه به بانك هاي اطلاعاتي نيروهاي انتظامي و دادگاه ها، همسايه ها و كارفرمايان سابق، مدارس و دانشگاه ها اين مرحله صورت مي گيرد.
8- معاينه پزشكي يا بررسي تناسب جسمي داوطلب با شغل:
علاوه بر تناسب فكري و علمي، داوطلب بايد از تناسب جسمي نيز براي هر شغلي برخوردار باشد.
9- تصميم گيري نهايي:
معمولا بصورت هسته هاي 3 يا 5 نفره در خصوص استخدام يك نفر تصميم گيري خواهد شد و اين هيات جهت تصميم گيري نهايي، نظرات خود را به بالاترين مقام سازمان ارجاع خواهد نمود.
در ميان ابزارهاي گزينشي در دنيا، پركاربرد ترين و مهمترين ابزارها عبارتند از: مصاحبه هاي غير ساختار بندي شده، فرمهاي استخدامي، مراجعه به معرفها و آزمونهاي صداقت، تحليل دستخط يا خط شناسي ، توانايي و شخصيت. البته از ابزارهاي ديگري نظير تست دروغ سنج براي مشاغل حساس استفاده مي شود كه به دليل عدم دقت زياد آن زياد مرسوم نيست.
**************************************************************************
جهت آگاهي بيشتر با فرايند گزينش در ساير کشور ها، فايلي حاوي اطلاعاتي در خصوص فرايند گزينش و الزامات آن در چندين کشور جهان آورده شده است.
اين فايل را از
اينجا
دانلود فرمائيد.